Compoturi

Perfect atât pentru zilele de vară, cât şi pentru cele de iarnă!

Compot

de prune

de căpşuni

de vişine

de struguri

de pere

Ingrediente

fructe (5 kg)

apa (4 l)

zahăr (200 g zahăr la un litru de apă pentru un compot mai acrişor, 300 pentru un compot mai dulce)

INSTRUCȚIUNI

Curăţaţi fructele de codiţe, sâmburi,  spălaţi-le şi puneţi-le în borcane. Cam 3/4 din borcan să fie umplut. Turnaţi doar într-un borcan peste vişine apă. Măsuraţi cantitatea de apă care intră într-un borcan şi o înmulţiţi cu numărul de borcane pe care îl aveţi. În acest caz am măsurat ambele tipuri de borcane.
Puneţi într-o cratiţă încăpătoare apa necesară şi când dă în clocot adăugaţi zahărul. Lăsaţi pe foc până se dizolvă zahărul apoi turnaţi siropul în borcane şi puneţi-le capacele. Aşezaţi-le într-o tavă, pe un prosop cu spaţiu între ele. Daţi tava la cuptor (rece) şi porniţi cuptorul la foc potrivit (180 grade). Ţineţi borcanele în cuptor pentru o oră. Puteţi să le sterilizaţi şi pe aragaz, înlocuiţi tava cu o cratiţă largă. Scoateţi borcanele din tava şi acoperiţi-le cu o pătură până se răcesc.

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți