Conserve din legume

Doar legume proaspete!

Zacusca de ghebe

Ingrediente

-3 kg de ghebe
-1 kg de ceapă
-3 kg de ardei capia sau gogoşari copţi
-1 L de suc de roşii sau 400-500g de bulion
-piper boabe
-sare
-foi de dafin
-600-700 ml ulei

    Murături asortate

    Ingredinte

    gogonele verzi

    castraveţi

    ardei kapia roşu şi verde

    ardei iute şi semi-iute

    conopidă

    ţelină cu rădăcină şi frunze morcovi

    sfeclă roşie

    sare grunjoasă

    usturoi,

    un bucheţel de cimbru.


    Gogoşari în sos

    Ingrediente

    -5 kg gogoşari
    Pentru sos:
    -500 ml oţet
    -500 ml ulei
    -500 g zahăr
    -800 g pasta de tomate
    -o lingura rasă cu sare
    -o linguriţă cu piper măcinat
    -3-4 foi de dafin

    Tocană de legume

    Ingrediente

    1 kg ceapă

    200 grame mazăre

    750 grame roşii mari, bine coapte

    2 vinete medii

    4-5 ardei graşi de culori diferite

    750 grame morcov

    175 grame orez

    150 ml ulei

    1 L supă de legume/apă

    sare, piper după gust

    verdeţuri uscate sau proaspete


    Castraveţi în oţet

    Ingrediente

    5 kilograme castraveţi

    usturoi- în total aveţi nevoie de aproximativ 3 căpăţâni.

    5 rădăcini de hrean

    1 litru de oţet

    3 litri de apă

    3 linguri de sare

    6 linguri de zahăr

    10 frunze de dafin

    2 linguri de piper negru boabe

    11 linguriţe de muştar boabe

    3 fire de mărar uscat

    Zarzavat

    Ingrediente

    3 kg morcovi
    1 kg ţelina rădăcină
    1 kg ardei capia roşu
    1/2 kg rădăcina păstârnac şi pătrunjel
    1 legătura frunze de ţelină
    1 legătura pătrunjel verde
    1 kg de sare


    Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți